Welkom

Bereik 0800-lijn

Momenteel is er voor sommige mensen een probleem bij het bereiken van onze 0800-lijn. Het gaat om een storing via het netwerk van Telenet.

We zijn volop bezig om hier zo snel mogelijk een oplossing voor te voorzien. Moest u ons telefonisch niet kunnen contacteren, kan u ons altijd via mail bereiken: info@bevolkingsonderzoek.be

De maand maart is de internationale maand in de strijd tegen dikkedarmkanker.

Klik hier voor de campagne van de Vlaamse overheid en het Centrum voor Kankeropsporing om het Bevolkingsonderzoek Dikkedarmkanker in de kijker te zetten.

JAARRAPPORT 2017

Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin stelde op 26 oktober 2017, het jaarrapport 2017 voor. Dit in het kader van de Gezondheidsdoelstelling Bevolkingsonderzoeken naar kanker, samen met het Centrum voor Kankeropsporing en Stichting Kankerregister.

De Vlaamse overheid organiseert en financiert vier bevolkingsonderzoeken. De drie bevolkingsonderzoeken naar kanker sporen respectievelijk borstkanker, baarmoederhalskanker en dikkedarmkanker op.

Vroegtijdige opsporing verhoogt de kans op genezing aanzienlijk voor elk van deze ziekten. Het Bevolkingsonderzoek Aangeboren Aandoeningen spoort elf aangeboren aandoeningen op bij pasgeborenen. Hier voorkomt of beperkt vroegtijdige opsporing ernstige gezondheidsproblemen bij deze kinderen. Alle vier de bevolkingsonderzoeken kunnen levens redden. Daarom investeert de Vlaamse overheid in deze projecten.

Klik op één van de onderzoeken voor meer informatie.

Wat is het Bevolkingsonderzoek Dikkdedarmkanker?

Wat is het Bevolkingsonderzoek Baarmoederhalskanker?

Wat is het Bevolkingsonderzoek Borstkanker?

Wat is het Bevolkingsonderzoek Aangeboren Aandoeningen?

NIEUWS